IMG_7723.JPG
TVARGLE

UŽ TO VONÍ... TVARGLE či TVARŮŽKY jsou nízkotučný zrající sýr pod mazem.

 

V původních kamenných sklepích jsme po rozsáhlé rekonstrukci, v roce 2020 založili novou tvarůžkovou výrobu. Řemeslná výroba tvarglí probíhá pod valenými klenbami s vysokým podílem ruční práce. Jedinečné klimatické podmínky sklepů mají pozitivní vliv na zrání tvarglí, které tak mají svou nezaměnitelnou chuť a aroma. Tvargle vyrábíme výhradně z ČESKÉHO TVAROHU a mohou se pyšnit certifikátem Haná regionální produkt, který zaručuje jejich kvalitu a původ v regionu. Tvargle získaly ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje. Rádi Vás provedeme historií a současnou výrobou tvarglí ve Velké Bystřici. Exkurze probíhají každou sobotu, doporučujeme si udělat rezervace